Stemexpressie

activity11465_220_200_djoj.stemexpressieDe stem wordt gevoerd door de adem en adem is leven. De stem is de blauwdruk van de ziel en speelt als wezenlijk element van de persoonlijkheid een essentiële rol in iedere intermenselijke communicatie en in het gezongen lied. Het is een uitdaging voor de meeste mensen om de adem vrij te laten stromen en dus ook de klanken de ruimte te geven. Los van gedachten en door beperkende overtuigingen en blokkades heen.

We zijn ons er nauwelijks van bewust dat het lichaam een klankkast is, ontvangt en weerkaatst. Wij zijn ons eigen instrument en stemmen dagelijks af op onze omgeving met en zonder geluid. Wat wij naar onszelf en naar onze omgeving communiceren is essentieel voor ons geluk niveau. Op zoek gaan naar je eigen authentieke stem is een spannende en uitdagende reis. De ontdekkingstocht van de ‘helende’ kracht van de stem wordt door deelnemers ervaren als bevrijdend, ontroerend en verbindend.

Met ‘stemexpressie’ doen we aan stembevrijding. Het is een prachtig middel voor persoonlijke groei dat ik inzet in een therapeutisch kader en bij scholing van professionele sprekers, zangers en acteurs.

Kijk ook eens op mijn andere website over stemontwikkeling.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial