Inner Child

innerchild2Als kind wil je in eerste instantie liefde, aandacht en voeding van je ouders. Om dit te krijgen ga je al van jongs af aan strategie├źn ontwikkelen. De meeste ouders doen erg hun best, maar kunnen (vaak vanuit hun eigen beperkte optiek) niet altijd aan deze wensen van een kind voldoen. De meeste ouders brengen op hun eigen manier regels en normen aan. Deze worden door een kind niet altijd als prettig ervaren.

Elk kind vindt zijn eigen manier om zo weinig mogelijk gekwetst te worden door de ouders en zoveel mogelijk liefde en aandacht te krijgen. Ieder kind doet dat op zijn/haar eigen unieke wijze. Zo wordt er een overlevingsstrategie ontwikkeld. Deze strategie├źn hebben jou gemaakt tot wie je nu bent. Het deel in jou dat je dagelijkse leven nog steeds aanstuurt noemen we nu het innerlijke kind.

Dit kind in jezelf kan allerlei verschillende emoties voelen, zowel blijde als verdrietige, boze en angstige. Door aandacht te gaan geven aan je innerlijke kind kun je leren zien wat je echte diepere verlangens zijn en waar je gekwetst bent. Door hier meer en meer naar te luisteren en aandacht aan te geven zal je steeds minder dat gekwetste deel in jezelf tegenkomen en de pijn kunnen verwerken die hier aan verbonden is.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial