Soundfull is het nieuwe mindfull

MindfulnessMensen zoeken steeds vaker andere wegen omdat de gebruikelijke benadering niet meer werkt. Stress, angst en burn-out klachten iedereen kent ze, ook de ambtenaren bij de Gemeente H. waar ik onlangs was, lijden hieronder. Ze gaven aan dat er een nieuwe beweging nodig was. Het is niet altijd makkelijk om de vinger op de zere plek te leggen. Persoonlijke issues beïnvloeden onbewust het gedrag op de werkvloer. Voor mij een mooie uitdaging om de pijnplekken bloot te leggen.

Mazzel dat ik een expert ben om vastgeroeste patronen in beweging te brengen. Ik ga voor heldere communicatie en kijk angst samen met de deelnemers graag in de ogen. De workshop die ik daar gaf was ‘De kracht van de stem’. Een titel die voor veel mensen wel heel vaag klinkt. ‘Het is toch niet zweverig?’ is een bekende reactie van deelnemers die ‘verplicht’ worden om aanwezig te zijn. Zal ik het voortaan ‘soundful’ noemen? Mindful wordt tegenwoordig ook algemeen geaccepteerd. Zelfs de meeste ziektekostenverzekeraars willen dit volgend jaar gaan vergoeden omdat pillen te makkelijk worden voorgeschreven door artsen en vaak niet het gewenste effect bereiken. Deze beweging van pil naar mindful, soundful of heartful maakt me blij.

We doen eindelijk een beroep op de eigen verantwoordelijkheid, versterken de eigen kracht en nemen het heft in eigen handen. Bewustwording met beide benen op de grond. Het gaat bij mij ook om het effect en het resultaat maar dan op een manier waarin beide hersenhelften mee mogen doen. Het aspect macht, controle en presteren speelt bij mij geen rol waardoor ik in een hele andere vibe zit. Praktisch gaat ‘de kracht van de stem’ over het activeren van het rechterbrein omdat het linkerbrein in deze masculine maatschappij overbelast is. Een bijwerking na het volgen van de workshop is dat de collega waar je elke dag tegenaan kijkt opeens mens wordt met een verhaal. En dat kan heftig zijn! De beweging waarom werd gevraagd is in volle gang. Het creatieve brein krijgt weer een mega impuls, met een prachtig resultaat! Er worden nieuwe verbindingen aangemaakt die direct voelbaar zijn en doorwerkt in het dagelijks leven. Je wordt meer mens. Bewustzijn zorgt ervoor dat automatische handelingen worden onderschept. Het waarom, waarvoor en waartoe zijn nu essentiële vragen. In het verleden maakte men zich hier niet druk over. Het was zelfs vermoeiend om hier over na te denken. Nu worden deze vragen met open armen ontvangen. Zenuwbanen van het brein die lange tijd werkeloos toekeken worden geprikkeld. Welkom onuitputtelijke bron van creatie. Burn in! Goed voor de jezelf en voor de werkgever.

Natuurlijk ben ik heel blij met de evaluatie na afloop van zo’n dag. Het vervolg komt eraan….Soundful by Happy Me

Hoe heb je deze workshop ervaren?

Waardevol om met collegae samen te doen.

Ik was prikkelbaar maar dat veranderde snel, een fijne energie

Emotioneel!

Mooi, we zijn als groep sterker geworden

Zeer positief, verbindend en verhelderend.

Wat kan je er mee in het dagelijks leven?

Meer voor mijzelf opkomen

Nee durven zeggen

Huilen (emoties tonen) mag!

Bevestiging van dingen die ik al wist, maar durf nu dingen uit te spreken

Met beide benen op de grond staan

Niet meer vluchten

Het overviel me, ik kan er niet meer omheen draaien

Openheid en in contact gaan met elkaar

Voelen dan we allemaal mensen met gevoelens en verlangens zijn, dat vergeten we vaak.

Zou je het anderen aanbevelen? 

Ja, en ik heb het al verteld aan anderen (-;

Absoluut, het is een andere benadering dan ik gewend ben en het geeft me zoveel!

Ja omdat je je eigen kracht leert herkennen

Ja omdat je het enorm op kan luchten en je meer jezelf kan zijn

Ja omdat ik het iedereen gun om ook op de werkvloer te laten zien wie je bent. Durf om je masker af te zetten.

Please like & share:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial